title
Návrh bez názvu (21).jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Grilovanie so syrmi

Leto neznamená len slnko, ale aj začiatok grilovacej sezóny! Okrem šťavnatých steakov, hamburgerov a klobás môžete na grile pripravovať aj syry. Zozbierali sme pre vás tie najlepšie recepty a nápady na grilovanie, aby ste na najbližšej grilovacej párty mohli zabodovať. Pripraviť si môžete aj čerstvé prílohy, svieže šaláty alebo lahodné omáčky. Objavte naše recepty na grilovanie a nechajte sa inšpirovať!

 

Inšpirujte sa receptami na syry na gril:

 

Grilovaný Hermelín s dijonskou horčicou a karamelizovanou cibuľou

14a_1245x915px (2).png

Grilovaný Hermelín s bylinkami a slivkovou omáčkou

18a_1245x915px.jfif

 

Prečo je syr ideálny pomocník pri grilovaní?

 

Pri grilovaní by sa nemal zanedbávať syr. Či už radšej použijete hermelín, ktorý sa vnútri krásne roztopí, alebo skôr tvrdší na skus, ako je oštiepok, syr má na grile vždy svoje miesto. Málokto vie, že syr môže byť skvelou náhradou mäsa - napríklad v hamburgeri! Pre vegetariánov a absolútnych milovníkov syra sme pripravili krásne roztápajúci sa Grilovaný hermelín s hruškami a slivkovou omáčkou alebo Burger so syrovým steakom a coleslawom hotový za 10 minút.

Ak chcete urobiť dojem na svojich priateľov a rodinu, vyskúšajte netradičnú grilovanú hrušku preloženú plátkami hermelínu a medu alebo hranolčeky na gril s medvedím cesnakom a zemiakovými plackami.

Ako prílohu si pripravte šalát s grilovanými broskyňami, mozzarellou a mätou, ktorý vás prekvapí kombináciou sladkého a slaného. Na stole sa nestratí ani rímsky šalát s bryndzou alebo jarný šalát s medovo-smotanovým dresingom.

 

Šalát s grilovanými broskyňami, mozzarellou a mätou

Salat_s_broskvemi_Lucina_1245x915.jpg

 

Naše tipy

Šaláty ako prílohy

Zelenina by nemala chýbať na žiadnej grilovačke! Ak nemáte radi len zeleninové šaláty, vyskúšajte cestovinové šaláty. Vyskúšajte Cestovinový šalát s Lučinou & Skyr.

 

Dipy a omáčky - hviezdy večera

So správnou omáčkou sa dá z jedného receptu na grilovanie ľahko vykúzliť veľa variácií, či už pripravujete mäso, syr alebo grilovanú zeleninu. Obzvlášť obľúbené sú typické BBQ omáčky, cesnakové dipy alebo pikantné variácie, ako je salsa alebo chilli omáčka.

 

Náš tip: Pripravte si na najbližšie grilovanie veľký výber dipov a omáčok a určite zabodujete u svojich hostí! Chcete začať hneď? Pozrite si dip Bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini, Chrenový dip alebo Bambino avokádový dip.

 

Bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini

5b0b1b759a359c562aceff6f2fda2900.webp

 

Pozrite si ďalšie recepty na grilovanie >>>