title
rimsky-salat_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Rímsky šalát

30 min + + 10 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 125 gLiptov bryndza
  • 1 ksľadový šalát
  • 200 gzelené fazuľky
  • 2 ksparadajky
  • 1 ksčervená cibuľa
  • 1 čajová lyžičkatymián
  • 2 polievková lyžicaolivový olej
  • 1 polievková lyžicaocot z bieleho vína
  • 1 čajová lyžičkahorčica
  • 1 čajová lyžičkamed
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Cícer na 5-10 hodín namočíme do studenej vody. Tú pred varením zlejeme a použijeme čerstvú. Nesolíme. Varíme do zmäknutia cca 30 minút. 
  2. Zelenú fazuľku umyjeme, odrežeme konce a varíme v osolenej vriacej vode len cca 5 minút, aby zostala chrumkavá.
  3. Ľadový šalát opláchneme pod studenou vodou a natrháme do misy na malé kúsky. 
  4. Paradajky nakrájame na menšie kúsky a zmiešame so šalátom. 
  5. Cícer aj fazuľku scedíme, fazuľku pokrájame na menšie kúsky a pridáme k šalátovej zmesi. Zalejeme zálievkou zo zmesi olivového oleja, vínneho octu, horčice a medu. 
  6. Šalát premiešame, posypeme Liptov Bryndzou, ozdobíme kolieskami cibuľky a čerstvým tymiánom.

Výživové údaje na 100 g

energie
291,3 kj / 69,4 kcal
tuky
4,1 g
sacharidy
5,1 g
z toho cukry
3,1 g
bielkoviny
3,1 g
soľ
0,4 g
vláknina
0,9 g