title
14a_1245x915px (2).png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Grilovaný Hermelín s dijonskou horčicou a karamelizovanou cibuľou na pive

30 min + + 5 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 4 lyžiceDijonská celozrnná horčica
  • 2 ksväčšia cibuľa
  • 60 gkompót, čerstvé alebo mrazené brusnice
  • 3 lyžiceolej
  • 2 lyžicehnedý cukor
  • 200 mlsvetlé pivo
  • soľ
Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. V hlbokej panvici zohrejte olej, pridajte na kolieska pokrájanú cibuľu a brusnice. Keď cibuľa začne zlatnúť, prisypte cukor a miešajte, dokiaľ sa nerozpustí a nezačne karamelizovať. Zalejte pivom, podľa chuti osoľte a odstráňte zo sporáka.
     
  2. Hermelíny potrite horčicou, umiestnite do alobalu a na každý dajte ¼ cibule. Zakryte je kúskom papiera na pečenie a zabaľte do alobalu.
     
  3. Dajte na gril a pečte 5 až 7 minút z každej strany.

Výživové údaje na 100 g

energie
1172,0 kj / 279,0 kcal
tuky
21,4 g
sacharidy
7,4 g
z toho cukry
5,7 g
bielkoviny
12,8 g
soľ
1,6 g
vláknina
1,1 g