title
malinovy-cheesecake_1245x915px (1).png
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Malinový cheesecake

90 min
8 porcií

Budete potrebovať

  • 480 gLučina Smotanová
  • 100 gmäkký tvaroh
  • 200 gmaslové sušienky
  • 200 gmaslo
  • 4 polievková lyžicamalinový džem
  • 250 mlsmotana na šľahanie
  • 1 balenie prášková želatína
  • 2 polievková lyžicapráškový cukor
  • 100 mlvoda
  • čerstvé maliny
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Sušienky zomeľte najemno. Maslo nechajte rozpusti, vlejte k sušienkam s premiešajte. Na dno koláčovej formy nasypte zmes sušienok s maslom a utlačte. Dajte stuhnúť do chladničky.
     
  2. V mise si zmiešajte Lučinu Smotanovú s tvarohom a práškovým cukrom. Do vody nasypte želatínu a nechajte napučať. Prelejte zmes do hrnca a nechajte zohriať. Pridajte malinový džem a dôkladne premiešajte, pokiaľ želatína nebude rozpustená. Šľahačku vyšľahajte dotuha, vmiešajte ju do krému a pridajte malinovú zmes. Všetko zamiešajte.
     
  3. Zmes navrstvite na sušienkovú vrstvu a dajte vychladiť do chladničky, ideálne cez noc. Pred servírovaním ozdobte čerstvými malinami a mätou.

Výživové údaje na 100 g

energie
1304,5 kj / 310,6 kcal
tuky
24,4 g
sacharidy
16,5 g
z toho cukry
7,6 g
bielkoviny
6,4 g
soľ
0,2 g
vláknina
0,4 g