title
valentyn_srdicka s malinami_1245x915 (1).jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Srdce z lístkového cesta s malinami a Lučinou Smotanovou

35 min
5 porcií

Budete potrebovať

  • 1 kslístkové cesto
  • 120 gLučina Smotanová
  • 2 lyžicecukor
  • 0.50 čajová lyžičkavanilkový extrakt
  • 300 gmaliny
  • 1 ksvajce
  • 1 lyžice (studená)voda
  • 1 hrsť (na zaťaženie)fazuľa
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Rúru predhrejeme na 200 °C, plech vyložíme papierom na pečenie.
  2. V mise zmiešame Lučinu Smotanovú, cukor, vanilkový extrakt a niekoľko malín roztlačených vidličkou.
  3. Rozvinuté cesto vykrojíme pomocou formičky na vykrajovanie v tvare srdiečka na 6 srdiečok a položíme ich na plech s odstupom asi 2,5 cm. Pomocou ostrého noža nebo menšej formičky na vykrajovanie vytvoríme na každom srdiečku hraničnú líniu asi 6 mm od okraja.
  4. Na každé srdiečko položíme vo vnútri vytvorenej hranice niekoľko fazúľ, aby bolo vnútro srdiečka zaťažené a cesto sa na týchto miestach pri pečení nedvihlo.
  5. Vajce zmiešame so studenou vodou a touto zmesou natrieme okraje srdiečok.
  6. Pečieme 15–17 minút alebo dokiaľ nezačnú srdiečka zlatnúť. Potom ich necháme trochu vychladnúť.
  7. Na každé srdiečko nanesieme asi 1/2 lyžice zmesi z Lučiny Smotanovej, rozotrieme ju
    vo vnútri vytvorenej hranice a pridáme čerstvé maliny.

! Náš tip !

Malinové srdiečka podávajte najlepšie čerstvo upečené. Maliny je možné nahradiť jahodami alebo čučoriedkami podľa vašej fantázie.

Výživové údaje na 100 g

energie
1000.1 kj / 238.1 kcal
tuky
15.2 g
sacharidy
21.1 g
z toho cukry
5.2 g
bielkoviny
4.3 g
soľ
0.3 g
vláknina
2.3 g