Rúru predhrejeme na 200 °C, plech vyložíme papierom na pečenie.
V mise zmiešame Lučinu Smotanovú, cukor, vanilkový extrakt a niekoľko malín roztlačených vidličkou.
Rozvinuté cesto vykrojíme pomocou formičky na vykrajovanie v tvare srdiečka na 6 srdiečok a položíme ich na plech s odstupom asi 2,5 cm. Pomocou ostrého noža nebo menšej formičky na vykrajovanie vytvoríme na každom srdiečku hraničnú líniu asi 6 mm od okraja.
Na každé srdiečko položíme vo vnútri vytvorenej hranice niekoľko fazúľ, aby bolo vnútro srdiečka zaťažené a cesto sa na týchto miestach pri pečení nedvihlo.
Vajce zmiešame so studenou vodou a touto zmesou natrieme okraje srdiečok.
Pečieme 15–17 minút alebo dokiaľ nezačnú srdiečka zlatnúť. Potom ich necháme trochu vychladnúť.
Na každé srdiečko nanesieme asi 1/2 lyžice zmesi z Lučiny Smotanovej, rozotrieme ju vo vnútri vytvorenej hranice a pridáme čerstvé maliny.
! Náš tip !
Malinové srdiečka podávajte najlepšie čerstvo upečené. Maliny je možné nahradiť jahodami alebo čučoriedkami podľa vašej fantázie.