title
Pribinacek-pavlova_1245x915px.jpg
pribináček.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Torta Pavlova s Pribináčikom

90 min
8 porcií

Budete potrebovať

  • 6 ksvaječný bielok
  • 200 gcukr krupice
  • 1 čajová lyžička (vinný nebo jablečný)ocot
  • 4 ksPribináček Vanilka 125g
  • 200 g (jahody, borůvky, maliny)čerstvé ovocie
PBCK_vanilka_125_1245x915px.jpg
  1. Rúru predhrejeme na 120 °C.
  2. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a postupne pridávame cukor. Nakoniec vmiešame ocot a škrob.
  3. Na plech s papierom na pečenie rozotrieme sneh do dvoch kruhov s priemerom cca 20 cm.
  4. Pečieme asi 70 minút, potom necháme vychladnúť v pootvorenej rúre.
  5. Na vychladnutý korpus nanesieme Pribináčika a ozdobíme ovocím.

! Náš tip !

Ak na dezert pridáte pár lístkov mäty a mierne ho poprášite práškovým cukrom, docielite slávnostný efekt. 

Výživové údaje na 100 g

energie
828.0 kj / 197.1 kcal
tuky
7.3 g
sacharidy
27.5 g
z toho cukry
25.0 g
bielkoviny
5.4 g
soľ
0.1 g
vláknina
0.3 g