title
valentyn_zahour_1245x915 (1).jpg
pribináček.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Tvarohové knedličky so žahourom z Pribináčika Jahoda

60 min
4 porcia

Budete potrebovať

Produktová kategorie (3).jpg

Jahodový žahour:

  1. Jahody umyjeme, odstránime stopky a plody nakrájame na menšie kúsky.
  2. V hrnci zmiešame jahody s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme vodu a varíme na strednom ohni, dokiaľ jahody nezmäknú.
  3. Zmiešame kukuričný škrob s trochou vody a pomaly vmiešame do jahôd. Varíme, dokiaľ zmes nezhustne. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
  4. Do rozvaru vmiešame Pribináčik Jahoda a dobre premiešame.

 

Tvarohové knedličky:

  1. V mise zmiešame tvaroh, múku, roztopené maslo, vajce a štipku soli tak, aby vzniklo hladké cesto.
  2. Z cesta vytvoríme malé knedličky. Ak je cesto príliš lepivé, pridáme trochu múky.
  3. Varíme knedličky vo vriacej vode asi 5 minút, dokiaľ nevyplávajú na povrch.
  4. Knedličky vyberieme pomocou dierovanej lyžice a necháme odkvapkať. Podávame ich poliate žahourom.

! Náš tip !

Ak sa vám rozvar zdá byť príliš hustý, môžete ho zriediť smotanou.

Výživové údaje na 100 g

energie
724.6 kj / 172.5 kcal
tuky
8.8 g
sacharidy
17.1 g
z toho cukry
4.9 g
bielkoviny
5.1 g
soľ
0.1 g
vláknina
0.8 g