title
Bramborový salát s Lučinou a pečenou zeleninou.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Zemiakový šalát s Lučinou a pečenou zeleninou

40 min
6 porcií

Budete potrebovať

  • 800 g (varný typ A)zemiaky
  • 200 gLučina Svěží žervé
  • 1 ksčervená paprika
  • 1 kscuketa
  • 1 ksčervená cibuľa
  • 2 lyžiceolivový olej
  • 1 lyžicedijonská horčica
  • 1 lyžicecitrónová šťava
  • petržlenová vňať
  • soľ a čierne korenie
400x400 produkt.png
  1. Zemiaky uvaríme v šupke domäkka, olúpeme ich a nakrájame na kocky.
  2. Papriku, cuketu a cibuľu nakrájame na kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200 °C asi 20 minút.
  3. Lučinu premiešame s horčicou a citrónovou šťavou a vytvoríme jemný dresing.
  4. Zmiešame zemiaky s pečenou zeleninou, dochutíme soľou a čiernym korením.
  5. Na záver vmiešame do šalátu dresing z Lučiny a posypeme čerstvými bylinkami.

! Náš tip !

Tento variant šalátu je ľahší, svieži a krásne farebný — ideálny nielen na sviatočný stôl, ale aj ako samostatná večera.

Výživové údaje na 100 g

energie
419.6 kj / 99.9 kcal
tuky
4.7 g
sacharidy
11.5 g
z toho cukry
2.0 g
bielkoviny
2.3 g
soľ
0.2 g
vláknina
1.3 g