title
Lucina salatova_salat z polnicku s kuretem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Taliansky šalát z valeriánky s kuracím mäsom a Lučinou šalátovou

25 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 200 gvaleriánka poľná
  • 600 gkuracie prsné rezne
  • 300 gcherry paradajky
  • 3 lyžicerepkový olej
  • soľ a čierne korenie
  • 150 gLučina šalátová
  • 3 lyžicebiely balzamikový ocot
  • 3 lyžiceolivový olej
  • 0.50 lyžicecukor
5.jpg
  1. Šalát a cherry paradajky najprv očistíme, umyjeme a usušíme.
  2. Kuracie prsné rezne umyjeme, usušíme a nakrájame na kocky.
  3. Na panvici zahrejeme repkový olej a kuracie prsné rezne na ňom približne 5 minút opekáme. Mäso osolíme a okoreníme.
  4. Šalát dáme na taniere a naaranžujeme naň kuracie prsia a cherry paradajky.
  5. V miske vyšľaháme ocot s olejom, cukrom, soľou a čiernym korením a šalát touto zálievkou pokvapkáme. Navrch pridáme Lučinu šalátovú.

! Náš tip !

Namiesto valeriánky môžete do šalátu použiť tiež rukolu. Ak máte radi obzvlášť letnú chuť, môžete do šalátu nakrájať tiež čerstvý medový melón.

Výživové údaje na 100 g

energie
578.9 kj / 137.8 kcal
tuky
8.9 g
sacharidy
3.7 g
z toho cukry
1.7 g
bielkoviny
10.6 g
soľ
0.7 g
vláknina
0.6 g