title
Testovinysvakadovympestem (1).jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Cestoviny s avokádovým pestom

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 200 gLučina Originál
  • 800 gcestoviny farfalle
  • 4 ksavokádo
  • 8 polievková lyžicaolivový olej
  • 2 ksšťava z limetky
  • 160 gkešu oriešky
  • 96 gstrúhaný parmezán
  • 2 hrsťčerstvá bazalka
  • soľ
  • čierne korenie
  • 40 kssušené paradajky (v oleji)
  • piniové oriešky na ozdobu
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Medzitým si pripravte pesto. Do nádoby dajte vydlabané avokádo, olivový olej, šťavu z limety, kešu oriešky, najemno nastrúhaný parmezán, Lučinu, bazalku, soľ a korenie. Všetko rozmixujte pomocou tyčového mixéra na pesto. Ak je veľmi tuhé, pridajte trochu olivového oleja.
     
  2. Hotové cestoviny nechajte vychladnúť a zmiešajte s pripraveným pestom. Nakrájajte paradajky na kocky a pridajte k cestovinám. Nakoniec ich ozdobte píniovými orieškami (môžete ich zľahka opražiť na panvici), parmezánom nastrúhaným na hoblinky a niekoľkými lístkami čerstvej bazalky.

Výživové údaje na 100 g

energie
808,4 kj / 192,5 kcal
tuky
12,8 g
sacharidy
12,8 g
z toho cukry
1,8 g
bielkoviny
5,3 g
soľ
0,7 g
vláknina
2,3 g