title
testoviny-se-smetanovou-bylinkovou-omackou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Cestoviny so smotanovou bylinkovou omáčkou

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 240 gLučina Smotanová
  • 1 ksšalotka
  • 2 strúčikcesnak
  • 4 polievková lyžicaolivový olej
  • 2 ksvaječný žĺtok
  • čerstvé bylinky (napr. kôpor, tymián, rozmarín)
  • soľ
  • 8 kscherry paradajky
  • 100 ghobliny parmezánu
  • 500 gtagliatelle
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Dajte variť cestoviny do 3 l osolenej, vriacej vody. 
  2. Nakrájajte šalotku a cesnak najemno, nechajte speniť v hlbokej väčšej panvici na olivovom oleji a pridajte Lučinu Smotanovú. 
  3. Na miernom ohni minútu prehrievajte a vmiešajte žĺtky a bylinky. 
  4. Odstavte, osoľte a okoreňte. 
  5. Uvarené cestoviny zmiešajte so smotanovou omáčkou, posypte nakrájanými cherry paradajkami a hoblinami syra.

Výživové údaje na 100 g

energie
1264,0 kj / 300,9 kcal
tuky
13,0 g
sacharidy
34,8 g
z toho cukry
2,8 g
bielkoviny
10,6 g
soľ
0,4 g
vláknina
0,4 g