title
KS platky_fenyklovy salat_1245x915px.jpg
kral syru.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Feniklový šalát s reďkovkami a Kráľom syrov

15 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 120 gKráľ Syru Hermelín 120g
  • 2 ksfeniklová cibuľka
  • valeriánka poľná
  • žerucha
  • 8 ks (veľké)žerucha
  • 2 lyžice
  • 4 kscherry paradajky
  • 4 lyžicecitrónová šťava
  • 4 lyžiceolivový olej
  • krutóny z bieleho pečiva
  • 2 lyžicepiniové oriešky na ozdobu
  • soľ a čierne korenie
Originál.png
  1. Najprv umyjeme fenikel, cherry paradajky, valeriánku, žeruchu a reďkovky.
  2. Fenikel nakrájame na tenké prúžky, cherry paradajky na kocky a reďkovky na plátky.
  3. Zmiešame 2 lyžice citrónovej šťavy so 4 lyžicami olivového oleja. Zálievku dochutíme soľou a čiernym korením a pridáme do nej nakrájané paradajky a nasekaný kôpor.
  4. Prúžky fenikla, plátky reďkoviek, valeriánku a žeruchu dáme na taniere. Do stredu taniera položíme 2 plátky syra.
  5. Šalát pokvapkáme zálievkou a ozdobíme praženými píniovými orieškami. Podávame s krutónmi.

Výživové údaje na 100 g

energie
520.8 kj / 124.0 kcal
tuky
8.4 g
sacharidy
7.4 g
z toho cukry
2.0 g
bielkoviny
4.2 g
soľ
0.6 g
vláknina
1.8 g