title
33a_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Nakládaný Hermelín s bylinkami

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 240 mlslnečnicový olej
  • 1 ksjarná cibuľka
  • 2 ksčervená cibuľa
  • 3 strúčikcesnak
  • 1 hrsťnasekané čerstvé bylinky
  • čerstvo mleté čierne korenie
SEDLCANSKY_Original_100g_1245x915px.jpg
  1. Hermelíny rozkrojte napoly. Opatrne z nich vydlabte vnútra a dajte ich do misky.
     
  2. K vydlabaným vnútram pridajte pokrájanú jarnú cibuľku, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky a trochu čierneho korenia. Hmotu spojte a lyžičkou ju vtlačte späť do vydlabaných Hermelínov, dôkladne vtláčajte.
     
  3. Červenú cibuľu nakrájajte na kolieska. Niekoľko koliesok cibule umiestnite na dno pohára a začnite vŕšiť syry; prekladajte ich cibuľou a čerstvými bylinkami.
     
  4. Keď je všetko v pohári, zalejte obsah olejom. Dávajte pozor, aby ste mali všetky syry i cibuľu ponorené v oleji, inak sa môžu začať kaziť. Teraz už stačí len pár dní vydržať a potom sa do nich pustiť.

Výživové údaje na 100 g

energie
1753,7 kj / 417,6 kcal
tuky
40,1 g
sacharidy
3,7 g
z toho cukry
1,5 g
bielkoviny
9,8 g
soľ
0,7 g
vláknina
2,9 g