title
zeleninove-placicky-s-bazalkovym-dipem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Zeleninové placky s bazalkovým dipom

30 min + + 10 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 300 gmrkva
  • 300 gcuketa
  • 2 strúčikcesnak
  • 1 čajová lyžičkamletý koriander
  • 160 gjemné ovsené vločky
  • 2 ksvajce
  • 80 ghladká špaldová múka
  • olivový olej
  • 240 gLučina Línia
  • 2 polievková lyžicanadrobno pokrájaná bazalka
LUCINA LINIE 120g_1245x915px.jpg
  1. Mrkvu nastrúhajte najemno. Cuketu nastrúhajte nahrubo a spolu s mrkvou premiešajte v mise. Pridajte prelisovaný strúčik cesnaku, koriander, ovsené vločky, vajcia a väčšiu štipku soli. Dôkladne premiešajte a nechajte 10 minút odležať. Zmes medzitým pustí trochu šťavy a vločky napučia.
     
  2. Po 10 minútach vmiešajte špaldovú múku.
     
  3. Panvicu zohrejte a potrite olivovým olejom. Lyžicou vytvorte na panvici placky hrubé asi dva centimetre. Mierne opekajte z oboch strán dozlatista.
     
  4. Na dip zmiešajte Lučinu Linie s bazalkou a dochuťte soľou. Podávajte k plackám.

Výživové údaje na 100 g

energie
620,0 kj / 147,6 kcal
tuky
6,1 g
sacharidy
17,0 g
z toho cukry
2,8 g
bielkoviny
5,7 g
soľ
0,4 g
vláknina
2,3 g