Na rozpálenom grile najprv zľahka opečte krajec chleba z oboch strán, bude to trvať asi 2 minúty. Potom ho potrite masťou a nakoniec cesnakom.
Sedlčanský Ohnivák vyberte z obalu a posypte ho pikantným korením z balenia. Cesnak olúpte a jeden strúčik prelisujte. Túto zmes navrstvite na Hermelín, zabaľte všetko do alobalu a grilujte tak, aby sa pod krehkou, ale pevnou kôrkou Hermelínu začalo syrové jadro rozplývať do krémovej konzistencie.
Hrianku dajte znova na gril, ale pre tentokrát navrch nezbednícky položte pripravený Ohnivák. Nechajte pomaly grilovať cca 2 až 4 minúty.
! Náš tip !
Pre tvrdých rockerov: ochuťte Hermelín pálivými papričkami jalapeño. Nerobte ju na grile, len ju posypte nadrobno nakrájanou.