title
Sedlcansky-gril_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Grilovaný Sedlčanský Hermelín s medovo-bylinkovým dipom

25 min
4 porcia

Budete potrebovať

Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Pripravíme marinádu zmiešaním medu, horčice, olivového oleja, nasekaných byliniek a citrónovej šťavy.
  2. Hermelíny natrieme olivovým olejom a zabalíme do alobalu.
  3. Položíme na rozohriaty gril (asi 200 °C) a grilujeme 8 – 10 minút, dokiaľ syr vo vnútri nezmäkne. Za rovnaký čas ich môžeme pripraviť aj v teplovzdušnej fritéze predhriatej na 180 °C (odporúčame položiť na papier na pečenie).
  4. Syry opatrne rozbalíme, pokvapkáme časťou marinády a mierne okoreníme.
  5. Vrátime na gril na 1 – 2 minúty, aby sa povrch zapiekol a marináda skaramelizovala.
  6. Podávame s chrumkavou žemľou alebo bagetkou, zvyšnú marinádu servírujeme ako dip.

Výživové údaje na 100 g

energie
1271.0 kj / 302.6 kcal
tuky
16.8 g
sacharidy
24.2 g
z toho cukry
3.2 g
bielkoviny
14.0 g
soľ
1.5 g
vláknina
1.1 g