title
PBCK_baner_1245-x-915_V2-1.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Dobroty do školy alebo návrhy na desiatové krabičky

Nájsť inšpiráciu pre školské občerstvenie je niekedy skutočná výzva. Preto vám prinášame zaujímavé recepty, ktoré sú chutné a nutrične vyvážené!

 

Naše tipy

Každú mamičku a otecka už niekedy nahnevalo, že ich ratolesti priniesli desiatu v rovnakom stave, v akom si ju vzali. 

 

Prečítajte si tipy, ako tomu predísť:

  • Dajte svojmu dieťaťu na výber! Ak deti môžu pomôcť navrhnúť a vybrať recepty, je pravdepodobnejšie, že pripravené jedlo potom zjedia.
  • Zapojte ich do procesu varenia. Recepty, ktoré sme vybrali, sú navrhnuté tak, aby váš malý pomocník mohol napríklad miešať cesto alebo zdobiť muffiny. Pri dochucovaní dajte dieťaťu priestor na svoj názor - bude tak mať pocit, že je pri príprave jedla nápomocné.
  • Dajte receptom zábavné názvy a napínavý príbeh. Také Pribináčkove celozrnné vafle, po ktorých budú mať silu ako ich obľúbený superhrdina, deťom hneď prinesú väčšiu chuť do jedla.
  • Určite ste už počuli, že sa je očami - u detí to platí dvojnásobne! Urobte jedlo farebné, vytvarujte ho do rôznych tvarov pomocou vykrajovačiek alebo vyskúšajte riad s obľúbeným vzorom.
  • S jedlom sa netreba hrať! Alebo áno? Nechajte svoje deti hrať sa s jedlom, aj keď občas narobia trochu neporiadku.
  • Nestrácajte trpezlivosť! Vždy deťom ponúknite zeleninu a ovocie a neustále obmieňajte recepty - niekedy vegetariánske, inokedy s mäsom a niekedy s niečím sladkým. Pre inšpiráciu vyskúšajte hravé syrové dobroty Liptov, tvarohové maškrty pre deti od Lučiny alebo širokú ponuku smotanovo-tvarohových dobrôt od Pribináčka.

 

Inšpirácia na originálne desiate do školy

Tu sa môžete inšpirovať a nájsť ten správny recept pre svoje deti. Prajeme vám veľa zábavy s našimi nápadmi na desiatu a dobrú chuť!

 

Celozrnné vafle so škoricou, ovocím a Pribináčkom

Prbnck-resize-11-min.jpg

 

Obložený toast s Lučinou a zeleninou

Prbnck-resize-16-min.jpg

 

Muffiny s ovocím a vločkami

Prbnck-resize-3 (1)-min.jpg

 

Banánové lievance so škoricou a čučoriedkami

Prbnck-resize-14-min.jpg

 

Pozrite si ďalšie recepty na desiatu >>>