title
banner_podzim s pribinackem_2_SK_1245x915 (1).jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Nalaďte sa na jesenné maškrtenie s novinkami od Pribináčika

Nalaďte sa na jesenné maškrtenie s novinkami od Pribináčika

Vonku sa síce ochladilo, ale kocúr Pribináčik si pre vás pripravil niekoľko noviniek
a pridal k nim recepty na chutné raňajky a desiaty, ktoré vám jeseň spríjemnia. Poďme
sa na ne pozrieť!

Keď začnete ráno kašou, máte energiu minimálne do obeda!

Vedeli ste, že obľúbená krupička sa predtým podávala len keď bol sviatok? Na Štedrý deň sa varila vo vylepšenej verzii, zo smotany, posypaná cukrom, škoricou a nastrúhaným perníkom. Kuchárka si preto dávala dobrý pozor, aby ju nespálila. S našou novinkou sa vám nič také nestane. Hotová mliečna krupička chutí studená a teraz na jeseň aj zohriata, jednoducho v mikrovlnke.

Pribináčik krupička s jablkami a škoricou

LEF_7909_preview 1.jpg

Doprajte si skvelú kombináciu jabĺk a aromatického korenia a pripravte si rýchly dezert do pohára z druhej príchute Pribináčika krupičky a to so štipkou škorice! Svojou chuťou vám pripomenie, že Vianoce sa už skutočne blížia. Deti vám určite rady pomôžu rozdrviť sušienky a navrstviť suroviny do pohára. Chcete si zákusok ešte o trochu vylepšiť? Posypte ho na záver nastrúhanou čokoládou a pridajte ešte jednu štipku škorice navyše.

Viete, že…

Krupička má maximálne jednoduché zloženie: len mlieko, smotana, pšeničná krupica a trocha cukru, v prípade škoricovej krupičky aj štipka škorice.

Banán v hlavnej úlohe

Ak milujte jesenné víkendové dopoludnia s teplými raňajkami, máme pre vás tip! Pribináčik prichádza s novou banánovou príchuťou, ktorá dokonale ladí s vláčnymi banánovými lievancami. Táto pochúťka z čerstvého tvarohu a smotany vytvorí hladký krém s husto konzistenciou, ktorý bude držať lievance na sebe. Lievance ozdobené kopčekom banánovej pochúťky sú tak nielen lahodné, ale aj na pohľad dokonalé.

Banánové lievance s banánovým Pribináčikom

LEF_8553.jpg

Kráľovské jahodové raňajky „Kaiserschmarrn“

Ďalšia novinka, Pribináčik jahoda, dôstojne doladí aj kráľovské raňajky. Presnejšie povedané cisárske. Cisársky trhanec, obľúbené jedlo Františka Jozefa I., možno poznáte z výletu do rakúskych Álp. Podľa legendy sa chcel dvorný kuchár trafiť do noty cisárovnej Sissi, ktorá z obavy o svoju postavu zákuskom veľmi neholdovala. Preto pre ňu vymyslel dezert rozdelený na malé kúsky. Cisár, po nemecky Kaiser, sa nad „neporiadkom“ na tanieri rozčúlil a použil pritom slovo „Schmarrn“ označujúci nepodarenú vec. Potom vzal ale trhanec na milosť, a dokonca ho vyžadoval. Nadýchanému sladkému dezertu sa podľa toho hovorí „Kaiserschmarrn“. Ešte teplý trhanec pripravený podľa nášho receptu s dipom z jahodového Pribináčika by určite chutil aj cisárskej rodine.

Trhanec s jahodovým Pribináčikom

LEF_8590 (2).jpg

Ešte máte chuť maškrtiť? Pozrite sa na ďalšie recepty s Pribináčikom.