title
LEF_8590 (2).jpg
pribináček.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Trhanec s jahodovým Pribináčikom

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 baleniePribináček jahodový
  • 100 gJahody
  • 300 ghladká múka
  • 100 gcukr krupice
  • 4 ksvajce
  • 115 gmaslo
  • 500 mlmlieko
  • 0.50 čajová lyžičkavanilkový extrakt
  • soľ
  • 0.50 kscitrón
  • 0.50 čajová lyžičkaprášok do pečiva
  • maslo na vymastenie formy
  • hladká múka
Produktová kategorie (3).jpg
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu na koláč s priemerom 23–25 cm vymastíme
    a vysypeme múkou.
  2. Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, cukor, soľ a prášok do pečiva.
  3.  V malom hrnci rozohrejeme maslo a mlieko, dokiaľ sa maslo úplne
    neroztopí. Zmes necháme vychladnúť.
  4. Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
  5. Do suchých ingrediencií pridáme žĺtky, vanilkový extrakt a citrónovú kôru
    z polovice citróna a potom postupne pridávame zmes s maslom a mliekom.
    Miešame, dokiaľ nevznikne hladké cesto.
  6. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Nie je potrebné ho vymiešať úplne
    dokonale, ale aspoň tak, aby nezostali viditeľné hrudky.
  7. Cesto vlejeme do pripravenej formy na koláč.
  8. Pečieme v predhriatej rúre asi 30–35 minút alebo dokiaľ trhanec nezhnedne
    na povrchu.
  9. Dezert necháme trochu vychladnúť a potom cesto natrháme na jednotlivé kúsky.
  10. Trhanec rozdelíme na porcie a podávame s dipom z jahodového Pribináčika
    a s čerstvými jahodami.

! Náš tip !

Cisársky trhanec môžeme servírovať teplý i studený.

Výživové údaje na 100 g

energie
939,3 kj / 223,6 kcal
tuky
11,0 g
sacharidy
24,2 g
z toho cukry
8,1 g
bielkoviny
2,8 g
soľ
0,2 g
vláknina
0,7 g