title
cukinove-slimaky_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Cukinové slimáky

15 min + + 5 min
15 porcií

Budete potrebovať

Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Na plech si pripravíme papier na pečenie, na ktorý poukladáme plátky cukiny. Tie potom pretrieme olejom a pečieme do mäkka. 
  2. V miske si vymiešame Liptov Bryndzu s Liptov Maslom, korením a tymiánom. Touto jedinečnou bryndzovou nátierkou bohato natrieme vychladnuté kúsky cukín a stáčame spolu s prečnievajúcimi lístkami rukoly a čakanky do špirály. 
  3. Liptovské cukinové slimáky vám budú najviac chutiť s vínkom, no malých pomocníkov potešia aj samotné.

Výživové údaje na 100 g

energie
557,6 kj / 132,8 kcal
tuky
11,7 g
sacharidy
2,6 g
z toho cukry
1,5 g
bielkoviny
4,4 g
soľ
0,4 g
vláknina
0,8 g