title
salat-na-slano-kyslo-so-sekanymi-olivami-susenymi-paradajkami-s-feferonkami-a-s-nakladanymi-baklazanmi_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Šalát na slano-kyslo so sekanými olivami, sušenými paradajkami, s feferónkami a s nakladanými baklažánmi

15 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 6 kszelené olivy
  • 2 polievková lyžicačierne olivy
  • 6 kssušené paradajky
  • 6 ksbaklažán
  • 6 ksmedvedí cesnak
  • 1 hrsťrukola
  • Liptov syr Vrchár
  • 2 kscelozrnná grissina
  • soľ a čierne korenie
Liptov_Vrchar_vyrazny_100g_1245x915px.jpg
  1. Syr nakrájame na krátke prúžky asi 15 x 100 mm.
     
  2. Medvedí cesnak posekáme.
     
  3. Do pohára ukladáme jednotlivé zložky šalátu spolu so syrom.
     
  4. Dozdobíme rukolou alebo medvedím cesnakom, podľa sezóny.
     
  5. Jemne posolíme a dokoreníme. Podávame s celozrnnou grissinou.

     

! Náš tip !

Odporúčame podávať s vínom Ryzling rýnsky.

Výživové údaje na 100 g

energie
715,4 kj / 170,3 kcal
tuky
11,9 g
sacharidy
6,6 g
z toho cukry
2,0 g
bielkoviny
9,3 g
soľ
0,7 g
vláknina
1,5 g