title
rillete-z-peceneho-bravcoveho-pliecka-obaleny-udenou-bryndzou-polozeny-na-focacci_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Rillette z pečeného bravčového pliecka obalený údenou bryndzou, položený na focaccii

120 min + + 4 hod
4 porcia

Budete potrebovať

  • 700 gbravčové plece
  • 1 polievková lyžicaparadajkový pretlak
  • 1 čajová lyžičkachilli pasta
  • 1 polievková lyžicatymián
  • 3 strúčikcesnak
  • 2 ksšalotka
  • 3 ksbobkový list
  • 100 mlvoda
  • 1 polievková lyžicamaslo
  • 75 gmaslo Liptov
  • 1 ksčervená paprika
  • 1 ksžltá paprika
  • 1 kspažítka
  • 200 ghladká múka
  • 1 ksvajce
  • 15 gkvasnice
  • 100 mlmlieko
  • 1 čajová lyžičkatrstinový cukor
  • 1 štipkasoľ
  • 3 polievková lyžicaolivový olej
  • 2 polievková lyžicarozmarýn
  • 1 polievková lyžicahrubozrnná soľ
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Mäso s ostatnými surovinami vložíme do liatinového hrnca, premiešame a dáme prikryté piecť do rúry na 150 °C na 3 – 4 hodiny. Potom odstránime bobkové listy, mäkučké mäso dvomi vidličkami potrháme na vlásky, občas aj na väčšie kúsky a vložíme do pripravenej, fóliou vyloženej (napr.) antikorovej formy, zalejeme šťavou z výpeku a necháme v chladničke stuhnúť.

     
  2. Z kvasníc, mlieka a z cukru pripravíme kvások, pridáme múku, štipku soli a vypracujeme cesto. Necháme 20 až 30 minút nakysnúť. Následne ho roztiahneme na plech s rozmermi 40 x 20 cm v hrúbke asi 5 až 7 mm. Prstami urobíme zvrchu do cesta po celej ploche malé jamky. Polejeme ho olejom, posypeme posekaným rozmarínom a hrubou morskou soľou. Upečieme dozlatista a necháme vychladnúť.

     
  3. Bryndzový bal:
    Bryndzu zmiešame so zmäknutým, ale nie rozpusteným maslom.

     
  4. Mäso vyklopíme z formy na vychladenú focacciu, odstránime fóliu a po dĺžke odrežeme prečnievajúci slaný koláč. Natrieme zmesou bryndze s maslom, posypeme zmesou papriky a pažítky a rukami jemne pritlačíme posýpku do obalu. Prikryjeme alobalom alebo fóliou a vložíme do chladničky vychladnúť.

     

! Náš tip !

Odporúčame podávať s vínom Cabernet sauvignon.

Výživové údaje na 100 g

energie
858,3 kj / 204,4 kcal
tuky
12,9 g
sacharidy
10,9 g
z toho cukry
1,8 g
bielkoviny
11,3 g
soľ
0,9 g
vláknina
0,8 g