title
paτtika.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Nátierka s pečenou paprikou, Liptov Bryndzou a tvarohom

30 min
6 porcií

Budete potrebovať

  • 100 gtvaroh
  • 100 g (alebo nakladané kapie)Pečená paprika
  • 50 mlmajonéza
  • 1 strúčikcesnak
  • 0.25 čajová lyžičkaúdená paprika
  • 0.50 kscibuľa
  • soľ a čierne korenie
  • 2 lyžice (čerstvá na ozdobu)pažítka
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. V kuchynskom robote zmiešame bryndzu, tvaroh, pečenú papriku (alebo kapie), majonézu, roztlačený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľku, údenú papriku a štipku soli a čierneho korenia. Mixujeme, dokiaľ zmes nebude čiastočne hladká.
  2. Pred podávaním ozdobíme čerstvou pažítkou.

! Náš tip !

Pre lepší vzhľad i chuť môžete do hotovej nátierky vmiešať ešte kúsky nadrobno nakrájanej nakladanej pečenej papriky.

Výživové údaje na 100 g

energie
863.6 kj / 205.6 kcal
tuky
17.8 g
sacharidy
3.6 g
z toho cukry
2.3 g
bielkoviny
7.9 g
soľ
1.3 g
vláknina
0.7 g