title
plnene-torteliny-bryndzou-s-udenou-chutou-s-orechmi-a-salviou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Plnené torteliny bryndzou s údenou chuťou s orechmi a šalviou

30 min + + 10 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 ksvaječný žĺtok
  • 1 ksvajce
  • 300 gcelozrnná pšeničná múka
  • 200 ghladká múka
  • soľ a čierne korenie
  • 160 gLiptov bryndza
  • 1 polievková lyžicamaslo Liptov
  • 6 lístokšalvia
  • 1 polievková lyžicastrúhanka
  • 80 gmleté vlašské orechy
  • soľ a čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Z múky, vajec, soli a korenia vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti a necháme ich v potravinárskej fólii odležať na chladnom mieste 30 minút. 
     
  2. Cestá vyvaľkáme na hrúbku 0,8-1 mm, povykrajujeme z nich kruhy o veľkosti 10 cm. 
     
  3. Veľké šalviové listy pokrájame na tenké rezance a opečieme ich krátko v masle. Primiešame k nemu bryndzu a strúhanku. Dochutíme. 
     
  4. Po vychladnutí plníme kruhy do stredu. Okolie potrieme maslom, preložíme a prstami zlepíme, stlačíme. Potom preložíme cez prst a opäť zlepíme. 
     
  5. Varíme 4 minúty vo vriacej osolenej vode. Na tanieri polejeme opečenými lístkami v masle. Dochutíme.

Výživové údaje na 100 g

energie
1563,6 kj / 372,3 kcal
tuky
17,3 g
sacharidy
41,5 g
z toho cukry
1,5 g
bielkoviny
12,2 g
soľ
1,2 g
vláknina
2,2 g