Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Plnené torteliny bryndzou s údenou chuťou s orechmi a šalviou
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)
Plnené torteliny bryndzou s údenou chuťou s orechmi a šalviou
30 min
+ + 10 min
4 porcia
Budete potrebovať
4 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vajce
300 g
celozrnná pšeničná múka
200 g
hladká múka
soľ a čierne korenie
160 g
Liptov bryndza
1 polievková lyžica
maslo Liptov
6 lístok
šalvia
1 polievková lyžica
strúhanka
80 g
mleté vlašské orechy
soľ a čierne korenie
Z múky, vajec, soli a korenia vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti a necháme ich v potravinárskej fólii odležať na chladnom mieste 30 minút.
Cestá vyvaľkáme na hrúbku 0,8-1 mm, povykrajujeme z nich kruhy o veľkosti 10 cm.
Veľké šalviové listy pokrájame na tenké rezance a opečieme ich krátko v masle. Primiešame k nemu bryndzu a strúhanku. Dochutíme.
Po vychladnutí plníme kruhy do stredu. Okolie potrieme maslom, preložíme a prstami zlepíme, stlačíme. Potom preložíme cez prst a opäť zlepíme.
Varíme 4 minúty vo vriacej osolenej vode. Na tanieri polejeme opečenými lístkami v masle. Dochutíme.
Výživové údaje na 100 g
energie
1563,6 kj / 372,3 kcal
tuky
17,3 g
sacharidy
41,5 g
z toho cukry
1,5 g
bielkoviny
12,2 g
soľ
1,2 g
vláknina
2,2 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.