title
mandlove-pusinky-s-bryndzovou-penou-posypane-semienkami-lanu-opecenym-sezamom-a-makom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Mandľové pusinky s bryndzovou penou, posypané semienkami ľanu, opečeným sezamom a makom

30 min + + 20 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 100 gsekané mandle
  • 4 ksbielka
  • 1 štipkasoľ
  • Liptov Bryndza 125g
  • 125 gmaslo
  • 1 čajová lyžičkasladká paprika
  • 1 čajová lyžičkakurkuma
  • 1 strúčikcesnak
  • 1 polievková lyžicapažítka
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Z bielkov a zo štipky soli ušľaháme sneh, opatrne primiešame mleté mandle a pečieme malé placky (8 až 12 ks podľa veľkosti priemeru a výšky hmoty) vytvarované podľa formy (napríklad okrúhlej alebo oválnej, podobne, ako sa robia laskonky) na 150 °C asi 12 až 20 minút alebo dozlatista. Odložíme ich z plechu a necháme vychladnúť. 
  2. Bryndzu zmiešame s mäkkým maslom a vzniknutú zmes rozdelíme na 3 časti. 
  3. Do jednaj primiešame papriku, do druhej kurkumu s cesnakom a do tretej pažítku. 
  4. Pomocou cukrárskeho vrecka vytlačíme na mandľové „laskonky“, posypeme posýpkou. (paprikové sezamom, kurkumové makom a pažítkové ľanom) 
  5. Uložíme na tácku a dáme do chladničky vychladnúť až do chvíle podávania.

     

! Náš tip !

Odporúčame podávať s vínom Ryzling vlašský.

Výživové údaje na 100 g

energie
1725,3 kj / 410,8 kcal
tuky
38,3 g
sacharidy
4,0 g
z toho cukry
1,2 g
bielkoviny
12,2 g
soľ
1,0 g
vláknina
3,1 g