Mandľové pusinky s bryndzovou penou, posypané semienkami ľanu, opečeným sezamom a makom
30 min + + 20 min
4 porcia
Budete potrebovať
100 gsekané mandle
4 ksbielka
1 štipkasoľ
125 gmaslo
1 čajová lyžičkasladká paprika
1 čajová lyžičkakurkuma
1 strúčikcesnak
1 polievková lyžicapažítka
Z bielkov a zo štipky soli ušľaháme sneh, opatrne primiešame mleté mandle a pečieme malé placky (8 až 12 ks podľa veľkosti priemeru a výšky hmoty) vytvarované podľa formy (napríklad okrúhlej alebo oválnej, podobne, ako sa robia laskonky) na 150 °C asi 12 až 20 minút alebo dozlatista. Odložíme ich z plechu a necháme vychladnúť.
Bryndzu zmiešame s mäkkým maslom a vzniknutú zmes rozdelíme na 3 časti.
Do jednaj primiešame papriku, do druhej kurkumu s cesnakom a do tretej pažítku.
Pomocou cukrárskeho vrecka vytlačíme na mandľové „laskonky“, posypeme posýpkou. (paprikové sezamom, kurkumové makom a pažítkové ľanom)
Uložíme na tácku a dáme do chladničky vychladnúť až do chvíle podávania.