title
bryndzove-rizoto_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Bryndzové rizoto

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 250 gryža arborio
  • olivový olej
  • červená paprika
  • 2 strúčikcesnak
  • 500 mlzeleninový vývar
  • 300 mlbiele víno
  • 75 gmaslo
  • petržlenová vňať
  • soľ a čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Na olivovom oleji niekoľko sekúnd orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak tak, aby nezačal hnednúť. 
  2. Pridáme ryžu a 30 sekúnd miešame. Začneme po troškách za stáleho miešania prilievať biele víno. 
  3. Vždy, keď sa časť vína vyparí a vpije do ryže, prilejeme ďalšie. 
  4. Potom tak isto prilievame vývar za stáleho miešania až kým ryža bude uvarená na skus (al dente). 
  5. Pridáme maslo a bryndzu a premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku a nahrubo posekanú petržlenovú vňať.

Výživové údaje na 100 g

energie
631,8 kj / 150,4 kcal
tuky
7,1 g
sacharidy
15,0 g
z toho cukry
0,4 g
bielkoviny
3,0 g
soľ
0,3 g
vláknina
0,2 g