Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Bryndzové rizoto
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)
Bryndzové rizoto
30 min
4 porcia
Budete potrebovať
250 g
ryža arborio
olivový olej
červená paprika
2 strúčik
cesnak
500 ml
zeleninový vývar
300 ml
biele víno
75 g
maslo
petržlenová vňať
soľ a čierne korenie
Na olivovom oleji niekoľko sekúnd orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak tak, aby nezačal hnednúť.
Pridáme ryžu a 30 sekúnd miešame. Začneme po troškách za stáleho miešania prilievať biele víno.
Vždy, keď sa časť vína vyparí a vpije do ryže, prilejeme ďalšie.
Potom tak isto prilievame vývar za stáleho miešania až kým ryža bude uvarená na skus (al dente).
Pridáme maslo a bryndzu a premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku a nahrubo posekanú petržlenovú vňať.
Výživové údaje na 100 g
energie
631,8 kj / 150,4 kcal
tuky
7,1 g
sacharidy
15,0 g
z toho cukry
0,4 g
bielkoviny
3,0 g
soľ
0,3 g
vláknina
0,2 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.