title
bryndzove-krekry-s-avokadom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Bryndzové krekry s avokádom

90 min
16 porcií

Budete potrebovať

  • 250 gLiptov bryndza
  • 250 gmaslo Liptov
  • 250 ghladká múka
  • 0.50 čajová lyžičkaprášok do pečiva
  • 1 ksvaječný žĺtok
  • 1 ksvajce na potretie
  • 1 čajová lyžičkasoľ
  • 3 polievková lyžicakyslá smotana
  • 1 ksšalotka
  • 1 ksčervená paprika
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Zo surovín vypracujeme tuhé cesto a necháme hodinu odpočívať. 
  2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm. Z cesta formičkou vykrajujeme krekry a ukladáme ich na papierom vyložený plech. 
  3. Potrieme vajíčkom a posypeme makom, rascou, príp. sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-tich stupňoch asi 15 minút. 
  4. Vychladnuté krekry obložíme pokrájaným, posoleným, citrónom pokvapkaným avokádom, posekanou paprikou a šalotkou.

Výživové údaje na 100 g

energie
1388,1 kj / 330,5 kcal
tuky
25,4 g
sacharidy
18,6 g
z toho cukry
1,8 g
bielkoviny
7,5 g
soľ
0,9 g
vláknina
1,1 g