title
bryndzova-terina_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Bryndzová terina

15 min + + 5 min
2 porcia

Budete potrebovať

  • Liptov Bryndza 125g
  • 100 mlsladká smotana
  • 100 mlzeleninový vývar
  • 6 plátkyželatína
  • 1 polievková lyžicažerucha
  • 4 polievková lyžicanasekané čerstvé bylinky
  • zelená paprika
  • červená paprika
  • červená paprika
  • čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Želatínu dáme na 10 minút napučať do vody. Zatiaľ môžeme v hrnci rozmiešať vývar, smotanu a Liptov Bryndzu s korením. 
  2. Pridáme napučanú želatínu a ohrejeme asi na 85 a ž 90 °C – pritom dávame pozor,aby sa zmes nezačala variť. 
  3. Následne pridáme papriku a žeruchu, celú zmes premiešame a naplníme do formy. 
  4. Keď stuhne (cca 2,5 hodiny), obalíme ju v bylinkách, nakrájame a už si len vychutnávame jej podmanivú chuť s čerstvou zeleninou, údeninami a chrumkavým pečivom.

Výživové údaje na 100 g

energie
656,7 kj / 156,4 kcal
tuky
12,7 g
sacharidy
3,5 g
z toho cukry
1,5 g
bielkoviny
7,2 g
soľ
0,6 g
vláknina
1,0 g