Zemiaky dáme do veľkého hrnca s osolenou vodou, privedieme ich do varu a varíme, dokiaľ nebudú mäkké. Scedíme ich a necháme mierne vychladnúť. Potom ich olúpeme a nakrájame na kocky.
Vo veľkej mise zmiešame Lučinu, kyslú smotanu, majonézu, dijónsku horčicu, jablčný ocot, soľ a čierne korenie. Šľaháme, dokiaľ nebude zmes hladká a krémová.
Do dresingu pridáme najemno nakrájaný pór (iba bielu a svetlo zelenú časť), červenú cibuľu a zeler. Všetko dobre premiešame.
Do misy s dresingom pridáme vychladnuté zemiaky a jemne premiešame, aby boli dobre pokryté dresingom. Šalát prikryjeme a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať, aby sa chute spojili.
! Náš tip !
Tip: Tento zemiakový šalát sa výborne hodí ako príloha k vyprážaným jedlám.