title
brambor salat_s lucinou a porkem_1245x915px.png
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Zemiakový šalát s Lučinou Originál, kyslou smotanou a pórom

60 min + Aspoň 2 hodiny na odležanie.
10 porcií

Budete potrebovať

  • 1.50 kgzemiaky
  • 200 gLučina Originál
  • 100 gkyslá smotana
  • 1 ks strednýpór
  • 3 lyžicemajonéza
  • 2 čajová lyžičkadijonská horčica
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 ks maláčervená cibuľa
  • 2 ksstonka zeleru
  • 2 lyžiceJablčný ocot
  1. Zemiaky dáme do veľkého hrnca s osolenou vodou, privedieme ich do varu a varíme, dokiaľ nebudú mäkké. Scedíme ich a necháme mierne vychladnúť. Potom ich olúpeme a nakrájame na kocky.
     
  2. Vo veľkej mise zmiešame Lučinu, kyslú smotanu, majonézu, dijónsku horčicu, jablčný ocot, soľ a čierne korenie. Šľaháme, dokiaľ nebude zmes hladká a krémová.
     
  3. Do dresingu pridáme najemno nakrájaný pór (iba bielu a svetlo zelenú časť), červenú cibuľu a zeler. Všetko dobre premiešame.
     
  4. Do misy s dresingom pridáme vychladnuté zemiaky a jemne premiešame, aby boli dobre pokryté dresingom. Šalát prikryjeme a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať, aby sa chute spojili.

! Náš tip !

Tip: Tento zemiakový šalát sa výborne hodí ako príloha k vyprážaným jedlám.

Výživové údaje na 100 g

energie
519,9 kj / 123,8 kcal
tuky
5,9 g
sacharidy
14,7 g
z toho cukry
1,8 g
bielkoviny
2,7 g
soľ
0,3 g
vláknina
1,3 g