title
brambor salat_s lucinou a bylinkami_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Zemiakový šalát s Lučinou a bylinkami

60 min + + 2 hodiny na odležanie
10 porcií

Budete potrebovať

  • 15 kgzemiaky
  • 240 gLučina Smotanová
  • 3 lyžicemajonéza
  • 2 čajová lyžičkadijonská horčica
  • 3 polievková lyžica čerstvejpažítka
  • 2 lyžice čerstvej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 ks červená,malácibuľa
  • 2 ksstonka zeleru
  • 2 lyžiceJablčný ocot
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Zemiaky v šupke dáme do veľkého hrnca s osolenou vodou, privedieme do varu a varíme domäkka. Potom zemiaky scedíme, necháme mierne vychladnúť, olúpeme ich a nakrájame na kocky.
  2. Vo veľkej mise zmiešame Lučinu smotanovú, majonézu, dijónsku horčicu, jablčný ocot, soľ a čierne korenie. Šľaháme, dokiaľ nebude zmes hladká a krémová. Do dresingu pridáme najemno nasekanú pažítku, kôpor, červenú cibuľu a zeler. Všetko dobre premiešame.
  3. Do misy s dresingom pridáme vychladnuté zemiaky a jemne premiešame, aby boli dobre pokryté dresingom.
  4. Šalát prikryjeme a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať, aby sa chute spojili. Pred podávaním ho ozdobíme najemno nasekaným kôprom a pažítkou.

! Náš tip !

Tip: Tento zemiakový šalát sa výborne hodí ako príloha k vyprážaným jedlám.

Výživové údaje na 100 g

energie
525,5 kj / 125,1 kcal
tuky
5,7 g
sacharidy
20,3 g
z toho cukry
1,4 g
bielkoviny
2,5 g
soľ
0,3 g
vláknina
1,3 g