Zemiaky v šupke dáme do veľkého hrnca s osolenou vodou, privedieme do varu a varíme domäkka. Potom zemiaky scedíme, necháme mierne vychladnúť, olúpeme ich a nakrájame na kocky.
Vo veľkej mise zmiešame Lučinu smotanovú, majonézu, dijónsku horčicu, jablčný ocot, soľ a čierne korenie. Šľaháme, dokiaľ nebude zmes hladká a krémová. Do dresingu pridáme najemno nasekanú pažítku, kôpor, červenú cibuľu a zeler. Všetko dobre premiešame.
Do misy s dresingom pridáme vychladnuté zemiaky a jemne premiešame, aby boli dobre pokryté dresingom.
Šalát prikryjeme a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať, aby sa chute spojili. Pred podávaním ho ozdobíme najemno nasekaným kôprom a pažítkou.
! Náš tip !
Tip: Tento zemiakový šalát sa výborne hodí ako príloha k vyprážaným jedlám.