title
zapekane-halusky-s-baklazanom-cuketou-a-so-syrom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Zapekané halušky (zemiakové) s baklažánom, cuketou a so syrom

30 min + + 15 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 kszemiaky
  • 3 ksvajce
  • 350 ghrubá múka
  • soľ
  • voda
  • 5 plátkycuketa
  • 5 plátkybaklažán
  • 4 ks na zalitívajce
  • Liptov Pološtiepok
  • 2 ksjarná cibuľka
Liptov_Polostiepok_185g_1245x915px.jpg
  1. Baklažán potrieme olejom a krátko opečieme v rúre na svetlohnedo.
    Do vymastenej zapekacej misky vložíme cukinu a baklažán hranami kolmo na misu.
    V inej nádobe rozšľaháme vajíčka.
     
  2. Zo surovín vypracujeme redšie cestíčko a z dosky sádžeme do vriacej osolenej vody halušky.
    Halušky sú uvarené, keď vyplávajú na hladinu.
    Vyberieme ich sitkom, vložíme do misy, pokvapkáme olejom, premiešame a necháme vychladnúť.
     
  3. Halušky premiešame s vajíčkami, so syrom, s cibuľkou, so soľou, s korením, tymianom a vložíme ich okolo cukiny s baklažánom do misy.
    Zapekáme asi 12 minút.
    Podávame s miešaným šalátom.

     

! Náš tip !

Odporúčame podávať s vínom Veltlínske červené skoré.

Výživové údaje na 100 g

energie
937,1 kj / 223,1 kcal
tuky
8,9 g
sacharidy
24,4 g
z toho cukry
0,9 g
bielkoviny
11,3 g
soľ
0,6 g
vláknina
1,2 g