title
Lucina_vajickova-s-pazitkou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Vajíčková nátierka s Lučinou a pažítkovým olejom

20 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 ksvajce varené natvrdo
  • 1 ksLučina 120g
  • 1 lyžice změklémaslo
  • 1 lyžicehorčica
  • soľ a čierne korenie
  • 2 lyžice (jemně nasekaná)pažítka
  • 3 lyžice olivový neborepkový olej
Lucina 120g bila_1245x915px.jpg
  1. Olúpeme vajcia a nasekáme ich najemno.
  2. V miske zmiešame Lučinu s maslom a horčicou dohladka.
  3. Pridáme nasekané vajcia, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame.
  4. Z pažítky a oleja pripravíme pažítkový olej – môžeme použiť tyčový mixér alebo zmes rozdrviť v mažiari.
  5. Nátierku podávame ozdobenú kvapkou pažítkového oleja, prípadne pridáme pár koliesok vareného vajcia navrch.

! Náš tip !

Pažítkový olej si môžeme pripraviť vopred – v chladničke vydrží až týždeň. Výborne sa hodí aj na šaláty alebo varené zemiaky.

Výživové údaje na 100 g

energie
815.3 kj / 194.1 kcal
tuky
16.6 g
sacharidy
1.4 g
z toho cukry
0.9 g
bielkoviny
9.9 g
soľ
0.7 g
vláknina
0.1 g