title
teply-tekvicovy-salat-so-syrovym-steakom_1245x915px (1).png
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Teplý tekvicový šalát so syrovým steakom

15 min + + 5 min
2 porcia

Budete potrebovať

  • 2 kssýrový steak Liptov
  • 1 ks malátekvica Hokkaido
  • olivový olej
  • 1 hrsťstrúhaný parmezán
  • 0.50 ksmalá kapusta
  • 50 gslanina
  • 1 môžešošovica z konzervy
  • piniové oriešky na ozdobu
  • soľ
Liptov_Steak_75g_1245x915px.jpg
  1. Tekvicu zbavíme semien a nakrájame na malé kocky.
  2. Polejeme olivovým olejom, osolíme a pridáme parmezán. 
  3. Poriadne premiešame a vysypeme na plech s papierom na pečenie. 
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov domäkka.
  5. Kel nakrájame na menšie kusy. Slaninu nakrájame na drobné kocky.
  6. V panvici si opražíme slaninu. Po chvíľke pridáme kel a opečieme ho spolu so slaninou. Osolíme podľa potreby.
  7. Zmes premiestnime do misky, pridáme prepláchnutú šošovicu, upečenú tekvicu, trocha olivového oleja, premiešame a dosolíme.
  8. Na panvici si nasucho opečieme píniové oriešky. Osolíme a odložíme bokom.
  9. Na záver nasucho opečieme z oboch strán syrový steak.
    Šalát podávame so syrovým steakom a posypaný praženými orieškami.

Výživové údaje na 100 g

energie
671,2 kj / 159,8 kcal
tuky
10,4 g
sacharidy
6,6 g
z toho cukry
1,4 g
bielkoviny
9,8 g
soľ
0,7 g
vláknina
2,3 g