Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Teplý tekvicový šalát so syrovým steakom
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)
Teplý tekvicový šalát so syrovým steakom
15 min
+ + 5 min
2 porcia
Budete potrebovať
2 ks
sýrový steak Liptov
1 ks malá
tekvica Hokkaido
olivový olej
1 hrsť
strúhaný parmezán
0.50 ks
malá kapusta
50 g
slanina
1 môže
šošovica z konzervy
piniové oriešky na ozdobu
soľ
Tekvicu zbavíme semien a nakrájame na malé kocky.
Polejeme olivovým olejom, osolíme a pridáme parmezán.
Poriadne premiešame a vysypeme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov domäkka.
Kel nakrájame na menšie kusy. Slaninu nakrájame na drobné kocky.
V panvici si opražíme slaninu. Po chvíľke pridáme kel a opečieme ho spolu so slaninou. Osolíme podľa potreby.
Zmes premiestnime do misky, pridáme prepláchnutú šošovicu, upečenú tekvicu, trocha olivového oleja, premiešame a dosolíme.
Na panvici si nasucho opečieme píniové oriešky. Osolíme a odložíme bokom.
Na záver nasucho opečieme z oboch strán syrový steak.
Šalát podávame so syrovým steakom a posypaný praženými orieškami.
Výživové údaje na 100 g
energie
671,2 kj / 159,8 kcal
tuky
10,4 g
sacharidy
6,6 g
z toho cukry
1,4 g
bielkoviny
9,8 g
soľ
0,7 g
vláknina
2,3 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.