title
telacia-pasteta-zapecena-s-parenicou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Teľacia paštéta zapečená s parenicou

60 min + + 15 min
12 porcií

Budete potrebovať

  • 2 ksparenica Liptov
  • 500 gmleté teľacie mäso
  • 30 plátkyprossciuto
  • 800 gkuracia pečeň
  • 5 ksbobkový list
  • 2 ksvajce
  • soľ a čierne korenie
  • 2 polievková lyžicaoregáno
  • 1 polievková lyžicatymián
  • 2 polievková lyžicapetržlenová vňať
  • 1 polievková lyžicaparadajkový pretlak
  • 1 čajová lyžičkachilli pasta
  • 3 kscibuľa
  • 4 strúčikcesnak
  • 2 polievková lyžicaolej
Liptov_parenica_109g_1245x915px.jpg
  1. Cibuľu s cesnakom opečieme na oleji do sklovita, osolíme, pridáme mäso s 
    pečienkami a pomaly opekáme na cibuli. Pridáme koreniny, vajcia, pretlak a chilli pastu (feferónku). Opekáme na 90 percent. 
  2. Zmes necháme vychladnúť, vyberieme bobkové listy a rozmixujeme ju ponorným mixérom. Premiešame s pršútom pokrájaným na malé rezančeky a preložíme ju do nerezovej nádoby na paštétu. Nádobu vložíme do pekáča s vodou (voda siaha asi po 2/3 nádoby paštéty) a pečieme prikryté alobalom v rúre cca 45 minút. 
  3. Necháme vychladnúť. Vyberieme z nádoby, ovijeme parenicou dookola a vložíme zapiecť na 12 minút do rúry opäť prikryté. Do stredu paštéty môžeme dať povarenú mrkvu.

Výživové údaje na 100 g

energie
740,5 kj / 176,3 kcal
tuky
10,4 g
sacharidy
1,7 g
z toho cukry
0,9 g
bielkoviny
19,1 g
soľ
1,0 g
vláknina
0,7 g