title
telacie-fasirky-s-rozmarinom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Teľacie fašírky s rozmarínom

30 min + + 15 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 250 gmleté teľacie mäso
  • 3 polievková lyžicanasekané čerstvé bylinky
  • soľ a čierne korenie
  • 1 ksvajce
  • 3 polievková lyžicastrúhanka
  • 1 strúčikcesnak
  • 3 kshruška
  • 40 gLiptov bryndza
  • petržlenová vňať
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ktorú na doske rozváľame na hrúbku 1,5 cm. 
  2. Z tejto vykrajujeme 5 cm kolieska, ktoré následne vyprážame v oleji. 
  3. Hrušky pokrájame na tenké plátky o hrúbke 2 mm. Z plátkov formičkou vykrojíme kolieska o niečo menšie ako vypražené fašírky. 
  4. Na vychladnuté fašírky ukladáme koliesko hrušky, pridáme Liptov Bryndzu a prikryjeme druhým kolieskom hrušky. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňatkou. 

     

! Náš tip !

Gurmánsky zážitok si tak môžete vychutnať nielen v exkluzívnych reštauráciách, ale aj doma. Vaši priatelia určite nebudú šetriť chválou na vaše kuchárske umenie.

Výživové údaje na 100 g

energie
511,9 kj / 121,9 kcal
tuky
4,6 g
sacharidy
11,1 g
z toho cukry
4,7 g
bielkoviny
9,3 g
soľ
0,2 g
vláknina
1,8 g