title
tarator_1245x915.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Tarator s Lučinou & Skyrom

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 240 gLučina & Skyr
  • 600 gkefír
  • 1 ks veľkáuhorka
  • 2 strúčikcesnak
  • 2 lyžice nasekanýkôpor
  • 1 lyžiceolivový olej
  • 1 hrsťvlašské orechy
  • soľ a čierne korenie
LUCINA _ SKYR 120g_1245x915px.jpg
  1. Uhorku nakrájame na malé kocky a cesnak nasekáme alebo roztlačíme. Osolíme a premiešame s polovicou nasekaného kôpru.
  2. V miske zmiešame kefír, polovicu Lučiny & Skyru a olivový olej.
  3. V druhej miske zmiešame druhú polovicu Lučiny & Skyru s kôprom a s nasekanými vlašskými orechmi.
  4. Na tanier dáme veľkú lyžicu pripravenej uhorky s kôprom, zalejeme kefírom so Skyrom a na uhorky dáme lyžicu Skyru s kôprom.
  5. Polievku podávame chladenú a môžeme ešte ozdobiť pár kvapkami olivového oleja a vetvičkami čerstvého kôpru.

! Náš tip !

Ak nechcete robiť takto zdobený variant, ako je opísaný v recepte, môžete jednoducho zmiešať všetky ingrediencie naraz a na záver posypať nasekanými orechmi a kôprom.

Výživové údaje na 100 g

energie
445.9 kj / 106.2 kcal
tuky
7.8 g
sacharidy
4.5 g
z toho cukry
3.0 g
bielkoviny
4.3 g
soľ
0.3 g
vláknina
0.6 g