Šalotky a cesnak nasekajte nadrobno. Do hrnca nalejte lyžicu olivového oleja, vsypte šalotku s cesnakom a nechajte zosklovatieť. Na panvici rozpáľte lyžicu oleja.
Filety z lososa nakrájajte na väčšie kocky a jemne osoľte. Vložte ich na rozohriatu panvicu s vetvičkami tymianu.
Prudko osmažte. Keď je šalotka s cesnakom mäkká, plameň pod hrncom stlmte a vložte Lučinu Smotanovú, aby sa rozpustila a prehriala.
Do hrnca nalejte 2 litre vody a priveďte do varu. Vodu osoľte a vsypte cestoviny, varte 2 až 3 minúty domäkka.
Sceďte a v hrnci nechajte trochu vody.
Pridajte omáčku z Lučiny Smotanovej, nasekanú petržlenovú vňať a premiešajte.
Na tanier dajte cestoviny, pridajte kúsky lososa a posypte parmezánom a petržlenovou vňaťou.