title
tagliatelle-s-lososem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Tagliatelle s lososom

30 min + + 5 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 120 gLučina Smotanová
  • 330 gtagliatelle
  • 300 gčerstvý filet z lososa bez kože
  • 2 ksšalotka
  • 3 strúčikcesnak
  • 4 vetvičkatymián
  • 2 polievková lyžicaolivový olej
  • hladkolistá petržlenová vňať
  • hobliny parmezánu
  • soľ
  • čierne korenie
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Šalotky a cesnak nasekajte nadrobno. Do hrnca nalejte lyžicu olivového oleja, vsypte šalotku s cesnakom a nechajte zosklovatieť. Na panvici rozpáľte lyžicu oleja. 
  2. Filety z lososa nakrájajte na väčšie kocky a jemne osoľte. Vložte ich na rozohriatu panvicu s vetvičkami tymianu. 
  3. Prudko osmažte. Keď je šalotka s cesnakom mäkká, plameň pod hrncom stlmte a vložte Lučinu Smotanovú, aby sa rozpustila a prehriala.
  4. Do hrnca nalejte 2 litre vody a priveďte do varu. Vodu osoľte a vsypte cestoviny, varte 2 až 3 minúty domäkka. 
  5. Sceďte a v hrnci nechajte trochu vody. 
  6. Pridajte omáčku z Lučiny Smotanovej, nasekanú petržlenovú vňať a premiešajte. 
  7. Na tanier dajte cestoviny, pridajte kúsky lososa a posypte parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Výživové údaje na 100 g

energie
965,6 kj / 229,9 kcal
tuky
10,2 g
sacharidy
21,0 g
z toho cukry
0,9 g
bielkoviny
13,3 g
soľ
0,3 g
vláknina
0,3 g