title
syrovy-tanierik_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Syrový tanierik

10 min
4 porcia

Budete potrebovať

Liptov_korbaciky_80g_1245x915px.jpg
  1. Jednohubky - pol pareničky a pol rajčinky: 
    Liptov „Hravé“ Pareničky a cherry rajčiaky prekrojíme na polovice a na každú jednohubku dáme zo spodu a z vrchu rajčinu. 

     
  2. Špirálky z hrušky so syrovými nitkami: 
    Hrušku umyjeme, prekrojíme pozdĺžne na 8 častí, rezy potrieme limetovou šťavou aby nezhnedli, prekrojíme ešte v polovici na 75% (nie úplne) a vložíme do nej 3-4 Liptov „Hravé“ nitky. 

     
  3. Špíz s hroznom a syrčekmi: 
    Na špáradlo napichneme postupne asi trojcentimetrové kúsky Liptov „Hravého“ syrčeka a bobuľku hrozna. 

     
  4. Lodička zo stonkového zeleru s penou a údeným korbáčikom: 
    Zeler natrháme na jednotlivé stonky, konce opatrne zarežeme, dorovnáme, umyjeme a osušíme. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s korením, troškou soli, tvarohom a pažítkou. Vložíme do zdobiča a nanesieme na lodičku zo zeleru. Na vrch položíme Liptov „Hravý“ korbáčik.

Výživové údaje na 100 g

energie
757,3 kj / 180,3 kcal
tuky
13,7 g
sacharidy
4,5 g
z toho cukry
3,4 g
bielkoviny
10,0 g
soľ
0,6 g
vláknina
0,6 g