V mise zmiešajte maslo, múku a soľ. Keď vznikne hmota podobná mrvenici, prilejte vodu a vytvorte hladké cesto, ktoré dajte na pol hodiny do chladničky.
Medzitým si pripravte náplň. Pokrájajte cesnak a slaninu. Na rozpálenej panvici osmažte cesnak, pridajte slaninu, orestujte spoločne a pridajte špenát.
Ak máte mrazený špenát, je dobré ho vopred rozmraziť a vytlačiť z neho prebytočnú vodu.
Náplň osoľte a nechajte vychladnúť.
Cesto vyvaľkajte podľa veľkosti formy (tortovú formu s priemerom 25 cm) a vyložte ním vymastenú formu.
Okraje cesta musia byť zdvihnuté podľa okraja formy, aby náplň nevytiekla.
Dno prepichajte vidličkou a dajte piecť do rúry asi na 15 minút pri teplote 170 °C.
Do vychladnutej náplne vmiešajte jeden a pol hermelínu pokrájaného na kocky, smotanu a vajíčko a premiešajte. Cesto po 15 minútach vyberte z rúry, nalejte doň náplň a na vrch koláča poklaďte zbytok hermelínu. Pečte ďalších cca 20 minút, dokiaľ cesto nezozlatne a náplň sa nespevní.