title
syrove-chutovky-a-krabie-krusky-s-parenickami_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Syrové chuťovky a krabie kúsky s pareničkami

30 min + + 5 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • parenica Liptov
  • 600 ghomár
  • soľ a čierne korenie
  • 2 ksbobkový list
  • 2 guľôčkynové korenie
  • 1 kslimetka
  • Liptov Guľôčky
  • sušené slivky
  • špáratká
  • Liptov nite
  • 0.50 ksšalátová uhorka
  • 0.50 ksbiela reďkovka
  • mrkva
  • červená paprika
Liptov_Nitky_80g_1245x915px.jpg
  1. V hrnci necháme zovrieť vodu s koreninami a vhodíme do nej homára. Asi o 8 až 9 minút ho vyberieme. Rozbijeme obal z chvosta a klepetá, mäso nakrájame na približne rovnaké kúsky. Položíme ich na minipareničku, na ne dáme kapary a prepichneme špáradlom alebo ihlicou na napichovanie. Pokvapkáme limetkou.
     
  2. Sušenú slivku nakrojíme po dĺžke, ale neprekrojíme ju celkom.
    Vložíme do nej syrovú guľôčku a prepichneme špáradlom alebo ihlicou na napichovanie.
     
  3. Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky cca 60 x 3 mm. Z každého druhu zeleniny povyberáme jeden-dva kúsky a previažeme ich syrovou nitkou.

     

! Náš tip !

Odporúčame podávať s vínom Alibernet.

Výživové údaje na 100 g

energie
431,0 kj / 102,6 kcal
tuky
4,2 g
sacharidy
4,0 g
z toho cukry
2,3 g
bielkoviny
11,9 g
soľ
0,5 g
vláknina
0,9 g