title
spenatovy-privarok-so-syrovym-steakom_1245x915px (1).png
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Špenátový prívarok so syrovým steakom

30 min
1 porcia

Budete potrebovať

  • sýrový steak Liptov
  • 250 gbaby špenát
  • 200 mlplnotučné mlieko
  • 2 strúčikcesnak
  • 2 polievková lyžicamaslo
  • 2 polievková lyžica hladká múka
  • 2 polievková lyžicatavený syr
  • 100 mlsmotana na šľahanie
  • soľ a čierne korenie
Liptov_Steak_75g_1245x915px.jpg
  1. Špenát spolu s mliekom vymixujeme dohladka.
     
  2. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pretlačený cesnak a orestujeme.
     
  3. Pridáme múku, rozmiešame a pár sekúnd pražíme.
     
  4. Vlejeme rozmixovaný špenát, pridáme syr a varíme do zhustnutia. Na záver vmiešame smotanu a dochutíme čiernym korením a soľou.
     
  5. Na panvici si nasucho opečieme syrový steak z oboch strán. Podávame s prívarkom dozdobené hrachovými klíčkami alebo obľúbenými bylinkami.

Výživové údaje na 100 g

energie
915,2 kj / 217,9 kcal
tuky
17,3 g
sacharidy
5,5 g
z toho cukry
3,0 g
bielkoviny
10,1 g
soľ
0,9 g
vláknina
0,8 g