title
LEF_9278 1 (1) (1).jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Slimáky z lístkového cesta s Lučinou a nakladanými paradajkami

60 min
6 porcií

Budete potrebovať

  • 1 kslístkové cesto
  • 200 gLučina Originál
  • 100 gNakladané paradajky
  • 2 čajová lyžičkasušené oregano
  • soľ a čierne korenie
  • 1 ksvajce na potrenie
  • 2 čajová lyžičkasézamové semienka
  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme plech na pečenie s papierom na pečenie. Lístkové cesto rozvaľkáme na pracovnej ploche tak, aby vznikol obdĺžnik.
  2. V mise zmiešame Lučinu, nadrobno nasekané nakladané paradajky (šťavu zlejeme), sušené oregano, soľ a čierne korenie. Zmes z Lučiny a paradajok rozotrieme rovnomerne na povrch lístkového cesta, zrolujeme ho do dlhého valčeka a nakrájame na kúsky s hrúbkou asi 2 cm.
  3. Kúsky kladieme s dostatočným rozstupom na pripravený plech, potrieme ich vajcom a posypeme sezamovými semienkami.
  4.  Slimáky pečieme v predhriatej rúre po dobu 20 – 25 minút, dokiaľ nie sú zlatisto hnedé. Po vybratí z rúry ich necháme trochu vychladnúť a potom si na nich môžeme pochutnať!

Výživové údaje na 100 g

energie
1267,4 kj / 301,8 kcal
tuky
23,2 g
sacharidy
17,0 g
z toho cukry
2,9 g
bielkoviny
6,8 g
soľ
0,9 g
vláknina
1,1 g