title
sedlcansky_smazeny_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Vyprážaný Sedlčanský hermelín s paprikou a petržlenovou vňaťou

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 2 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 0.50 hrnčekhladká múka
  • 1 lyžiceúdená paprika
  • 1 ks "L"vajce
  • 1 hrnčekstrúhanka
  • olej na smaženie
  • 1 lyžicepetržlenová vňať
  • soľ a čierne korenie
Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Sedlčanský hermelín nakrájajte na 8 častí. V miske zmiešajte múku s údenou paprikou, osoľte a okoreňte, potom v tejto zmesi obaľte kúsky Sedlčanského hermelínu.
  2. V inej miske rozšľahajte vajce, do ďalšej misky nasypte strúhanku. Každý kúsok syra najprv namočte vo vajci, potom obaľte v strúhanke. Tento postup zopakujte, aby bol syr dvakrát obalený.
  3. Vyprážajte v hlbokej vrstve slnečnicového oleja, dokiaľ syr nie je zlatistý. Po vypražení nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
  4. Naskladajte na tanier, posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, čili vločkami a prípadne ďalšou soľou a korením.

! Náš tip !

Ak chcete zdravší variant vyskúšajte syr pripraviť v teplovzdušnej fritéze.

Výživové údaje na 100 g

energie
1590.0 kj / 378.6 kcal
tuky
28.9 g
sacharidy
16.9 g
z toho cukry
0.8 g
bielkoviny
13.3 g
soľ
1.5 g
vláknina
0.8 g