Sedlčanský hermelín nakrájajte na 8 častí. V miske zmiešajte múku s údenou paprikou, osoľte a okoreňte, potom v tejto zmesi obaľte kúsky Sedlčanského hermelínu.
V inej miske rozšľahajte vajce, do ďalšej misky nasypte strúhanku. Každý kúsok syra najprv namočte vo vajci, potom obaľte v strúhanke. Tento postup zopakujte, aby bol syr dvakrát obalený.
Vyprážajte v hlbokej vrstve slnečnicového oleja, dokiaľ syr nie je zlatistý. Po vypražení nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
Naskladajte na tanier, posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, čili vločkami a prípadne ďalšou soľou a korením.
! Náš tip !
Ak chcete zdravší variant vyskúšajte syr pripraviť v teplovzdušnej fritéze.