Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Vyprážané bryndzové pirohy
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)
Vyprážané bryndzové pirohy
30 min
+ + 20 min
4 porcia
Budete potrebovať
1 ks
lístkové cesto
50 g
Liptov bryndza
100 g
zemiaky
soľ a čierne korenie
1 ks
vajce na potrenie
olej
Zemiaky v miske zmiešame s bryndzou, v prípade potreby osolíme a okoreníme.
Z cesta narežeme štvorce, do stredu vložíme trochu plnky a preložíme do tvaru trojhranu.
Strany natierame rozšľahaným vajíčkom, aby sa dobre zlepili.
Chvíľu vyprážame v zmesi oleja a masla.
Hotové pirohy vyberieme, necháme odkvapkať na pijavom papieri a podávame s jogurtovo-paprikovým dipom.
! Náš tip !
Odporúčame podávať s vínom Breslava.
Výživové údaje na 100 g
energie
1495,9 kj / 356 kcal
tuky
27,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
22,4 g
sacharidy
1,6 g
z toho cukry
1,3 g
bielkoviny
6,2 g
soľ
0,9 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.