title
vyprazane-bryndzove-pirohy_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Vyprážané bryndzové pirohy

30 min + + 20 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 kslístkové cesto
  • 50 gLiptov bryndza
  • 100 gzemiaky
  • soľ a čierne korenie
  • 1 ksvajce na potrenie
  • olej
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Zemiaky v miske zmiešame s bryndzou, v prípade potreby osolíme a okoreníme.
     
  2. Z cesta narežeme štvorce, do stredu vložíme trochu plnky a preložíme do tvaru trojhranu.
     
  3. Strany natierame rozšľahaným vajíčkom, aby sa dobre zlepili.
     
  4. Chvíľu vyprážame v zmesi oleja a masla.
     
  5. Hotové pirohy vyberieme, necháme odkvapkať na pijavom papieri a podávame s jogurtovo-paprikovým dipom.
     

! Náš tip !

Odporúčame podávať s vínom Breslava.

Výživové údaje na 100 g

energie
1495,9 kj / 356 kcal
tuky
27,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
22,4 g
sacharidy
1,6 g
z toho cukry
1,3 g
bielkoviny
6,2 g
soľ
0,9 g