title
vyprazane_bryndzove_pirohy_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 0 hodnotenia)

Vyprážané bryndzové pirohy

60 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 100 gLiptov bryndza
  • 2 balenielístkové cesto
  • 200 gzemiaky
  • 2 ksvajce na potrenie
  • 50 mlolej a máslo na smažení v poměru 4 : 1
  • soľ
  • čierne korenie
liptov_bryndza_zimna_1kg_front_150dpi_0_1245x915px.jpg
  1. V miske zmiešajte zemiaky s bryndzou, v prípade potreby osoľte a okoreňte.
  2. Z cesta vykrojte štvorce, do stredu vložte trochu náplne a preložte do tvaru trojhranu.
  3. Boky potrite rozšľahaným vajíčkom, aby sa dobre zlepili.
  4. Chvíľu vyprážajte v zmesi oleja a masla.
  5. Hotové pirohy nechajte odkvapkať na savom papieri a podávajte s jogurtovo-paprikovým dipom.

Výživové údaje na 100 g

energie
1495,9 kj / 356,2 kcal
tuky
27,1 g
sacharidy
22,4 g
z toho cukry
1,6 g
bielkoviny
6,2 g
soľ
0,9 g
vláknina
1,3 g