title
slane-vafle-s-michanymi-vajicky.jfif
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Slané vafle s praženicou

30 min + + 10 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 8 ksvajce
  • 125 ghladká múka
  • 1 čajová lyžičkaprášok do pečiva
  • 1 čajová lyžičkasoľ
  • 50 grozpustené maslo
  • 250 mlmlieko
  • 100 gnastrúhaný syr (gouda)
  • 100 gLučina Smotanová
  • 1 čajová lyžičkarozpustené maslo
  • kurkuma
  • 1 štipkakajenské korenie
  • 2 ksavokádo
  • 1 baleniemix šalátov
  • 50 gúdený losos
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte rozšľahané vajce, rozpustené maslo a mlieko. Všetko dôkladne premiešajte pomocou metly. Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a teraz už len zľahka zamiešajte.
  2. V prístroji na pečenie vaflí upečte z tejto dávky 6 až 8 vaflí. Každý prístroj pečie trochu inak, ale väčšinou to býva 4 až 5 minút. Odporúčame prvé 3 minúty prístroj vôbec neotvárať, aby sa vafle nepotrhali. Hotové vafle nechajte vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravte praženicu. Na panvici rozpustite maslo a vylejte na ňu všetky vajcia (zatiaľ nemiešajte). Plameň dajte na stredný stupeň. Pridajte kurkumu, kajenské korenie a soľ. Keď začnú bielky belať, začnite miešať vajcia tak, aby zatiaľ zostali žĺtky celé. Potom miešajte i žĺtky tak, aby vznikla praženica. Môžete si ju urobiť krásne krémovú alebo ju nechajte na panvici dlhšie. Keď je praženica hotová, vypnite sporák a pridajte Lučinu. Tá zaistí krásne vláčnu a chutnú praženicu. Vajíčka nechajte vychladnúť.
  4. Na vafle rozdeľte mix šalátov a na ne rozprestrite praženicu. Nakoniec položte na praženicu tenké plátky avokáda a ozdobte tenkým plátkom údeného lososa.

Výživové údaje na 100 g

energie
790 kj / 188,1 kcal
tuky
12,9 g
sacharidy
8,8 g
z toho cukry
1,5 g
bielkoviny
1,1 g
soľ
8,8 g
vláknina
0,4 g