Vodu, mlieko a maslo pridajte do hrnca. Zahrievajte tesne pod bod varu. Keď je maslo úplne rozpustené, pridajte soľ a preosiatu múku (naraz, aby sa nevytvorili hrudky). Začnite cesto odpaľovať (miešajte vareškou). Trvá niekoľko minút, kým sa cesto prestane lepiť. Nechajte ho trochu vychladnúť a potom doň postupne zapracujte v robote vajcia, jedno po druhom.
Vrecko na zdobenie naplňte hotovým cestom a tvorte na papieri na pečenie hrudky veľké asi 2 až 3 cm.
Pečte na 200 °C, pokiaľ nebudú profiterolky zlatisté (trvá to 10 až 15 minút).
Profiterolky nechajte vychladnúť a potom ich horizontálne prerežte.
V miske zmiešajte Lučinu, bylinky, nakrájané sušené paradajky, soľ a čierne korenie. Náplň dajte do vrecka na zdobenie.
Profiterolky plňte pripravenou náplňou a zdobte repnými lístkami alebo rukolou. Nakoniec krém zľahka posypte pistáciami a priklopte hornou polovicou profiterolky.