title
slane-profiterolky_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Slané profiterolky

60 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 280 gLučina Smotanová
  • 100 mlvoda
  • 70 mlmlieko
  • 85 gmaslo
  • 3 ksvajce
  • 3 kssušené paradajky
  • 1 polievková lyžica nasekané pistácie
  • listy červenej repy, rukola
  • čierne korenie
  • 1 štipkasoľ
  • 1 polievková lyžicanasekané čerstvé bylinky
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Vodu, mlieko a maslo pridajte do hrnca. Zahrievajte tesne pod bod varu. Keď je maslo úplne rozpustené, pridajte soľ a preosiatu múku (naraz, aby sa nevytvorili hrudky). Začnite cesto odpaľovať (miešajte vareškou). Trvá niekoľko minút, kým sa cesto prestane lepiť. Nechajte ho trochu vychladnúť a potom doň postupne zapracujte v robote vajcia, jedno po druhom.
     
  2. Vrecko na zdobenie naplňte hotovým cestom a tvorte na papieri na pečenie hrudky veľké asi 2 až 3 cm.
     
  3. Pečte na 200 °C, pokiaľ nebudú profiterolky zlatisté (trvá to 10 až 15 minút).
     
  4. Profiterolky nechajte vychladnúť a potom ich horizontálne prerežte.
     
  5. V miske zmiešajte Lučinu, bylinky, nakrájané sušené paradajky, soľ a čierne korenie. Náplň dajte do vrecka na zdobenie.
     
  6. Profiterolky plňte pripravenou náplňou a zdobte repnými lístkami alebo rukolou. Nakoniec krém zľahka posypte pistáciami a priklopte hornou polovicou profiterolky.

Výživové údaje na 100 g

energie
1298,4 kj / 309,1 kcal
tuky
29,6 g
sacharidy
3,3 g
z toho cukry
2,8 g
bielkoviny
8,2 g
soľ
0,8 g
vláknina
0,3 g