title
slane-mafiny_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Slané mafiny

15 min + + 10 min
25 porcií

Budete potrebovať

  • 60 gmaslo Liptov
  • 2 polievková lyžicaolej
  • 3 polievková lyžicavoda
  • 250 ghladká múka
  • 3 ksvajce
  • 1 polievková lyžicaoregáno
  • soľ a čierne korenie
  • prášok do pečiva
  • červená paprika
  • žltá paprika
  • 80 gStrúhaný syr Liptov
Liptov_struhany_syr_120g_1245x915px.jpg
  1. Najskôr zoberieme vajíčka, rozbijeme ich a oddelíme bielka od žĺtok. Z bielok so štipkou soli vyšľaháme sneh, aký sa vždy dlho drží na liptovských vrchoch. Žĺtky zmiešame s roztopeným Liptov Maslom, olejom a vlažnou vodou. 
  2. Následne v inej nádobe premiešame múku s korením, soľou a práškom do pečiva. Zmes múky a zmes žĺtkov spolu opatrne premiešame, pridáme posekanú papriku a Liptov Eidam a nakoniec opatrne primiešame vyšľahaný sneh. 
  3. Výsledok plníme do papierových košíčkov a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C do zlatista. Na slaných mafinoch si najlepšie pomaškrtíte v prírode, no zamilujete si ich aj doma v obývačke.

Výživové údaje na 100 g

energie
446,2 kj / 106,2 kcal
tuky
6,6 g
sacharidy
5,1 g
z toho cukry
3,8 g
bielkoviny
6,6 g
soľ
0,7 g
vláknina
0,9 g