title
ƒoƒkov∞ salát.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Šalát zo šošovice beluga s Hermelínom a sušenými paradajkami

60 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 ks (malá, červená asi 100g)cibuľa
  • 15 ml (červený)vínny ocot
  • 30 mlolivový olej
  • 250 g (beluga)Čierna šošovica
  • 1 strúčik (rozdrvený)cesnak
  • petržlenová vňať
  • pažítka
  • 200 gSedlčanský Hermelín Originál
  • 150 g (nakládané)sušené paradajky
  • soľ a čierne korenie
Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Cibuľu zmiešame s octom a 3 g soli a všetko premiešame.
  2. Šošovicu uvaríme vo vriacej osolenej vode (asi 30 minút), scedíme a zmiešame s olivovým olejom, cesnakom a čiernym korením.
  3. Pred podávaním pridáme do šošovice nasekané bylinky a podávame s cibuľou, nasekanými sušenými paradajkami a Hermelínom Originál nakrájaným na kocky.

Výživové údaje na 100 g

energie
1060.2 kj / 252.4 kcal
tuky
13.4 g
sacharidy
16.6 g
z toho cukry
2.4 g
bielkoviny
13.2 g
soľ
1.1 g
vláknina
1.4 g