title
Lucina kozi_rebarbora_chrest_d_1245x915px (1).jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Šalát s rebarborou, špargľou a Lučinou Kozou

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 200 gčervená rebarbora
  • 0.50 ksvanilkový lusk
  • 5 lyžicecitrónová šťava
  • 2 lyžicecukor
  • soľ
  • 500 gzelená špargľa
  • 150 gšalátové listy
  • 150 gLučina Kozia
  • 50 g (slnečnica, tekvica)zmes semienok
  • 3 lyžicedijonská horčica
  • farebné korenie
  • 5 lyžicerepkový olej
LUCINA KOZI NATURE 150_1245x915px.jpg
  1. Rebarboru umyjeme, nakrájame na malé kúsky a povaríme 5 až 10 minút v 100 ml vody s vanilkovým strukom, citrónovou šťavou, cukrom a štipkou soli. Kocky uvarenej rebarbory vyberieme zo vzniknutého sirupu a necháme vychladnúť. Rebarborový sirup tiež necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Špargľu umyjeme, olúpeme a nakrájame na tenké prúžky.
  3. Zmiešame 100 ml rebarborového sirupu, dijónsku horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie a pridáme repkový olej.
  4. Šalát umyjeme, pripravíme a zmiešame so špargľou a rebarborou. Pridáme kúsky Lučiny Kozej a zmes semienok.
  5. Premiešame s pripraveným dresingom a podávame.

! Náš tip !

Semienka môžete pred podávaním upražiť na panvici. Rozvoňajú sa a budú mať intenzívnejšiu chuť.

Výživové údaje na 100 g

energie
451.1 kj / 107.4 kcal
tuky
8.3 g
sacharidy
4.0 g
z toho cukry
3.5 g
bielkoviny
3.9 g
soľ
0.4 g
vláknina
1.8 g