Rebarboru umyjeme, nakrájame na malé kúsky a povaríme 5 až 10 minút v 100 ml vody s vanilkovým strukom, citrónovou šťavou, cukrom a štipkou soli. Kocky uvarenej rebarbory vyberieme zo vzniknutého sirupu a necháme vychladnúť. Rebarborový sirup tiež necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Špargľu umyjeme, olúpeme a nakrájame na tenké prúžky.
Zmiešame 100 ml rebarborového sirupu, dijónsku horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie a pridáme repkový olej.
Šalát umyjeme, pripravíme a zmiešame so špargľou a rebarborou. Pridáme kúsky Lučiny Kozej a zmes semienok.
Premiešame s pripraveným dresingom a podávame.
! Náš tip !
Semienka môžete pred podávaním upražiť na panvici. Rozvoňajú sa a budú mať intenzívnejšiu chuť.